9 tips til aktiviteter i høstferien!

Høstferien er igang og ikke alle reiser på ferier til utlandet. Mange blir hjemme, pga jobb, økonomi eller andre grunner. Og det kan fort bli litt kjedelig for ungene om man ikke har noe å finne på. Så derfor har jeg funnet en liste på hva man kan finne på som kan være gratis eller ikke koster så mye.

 1. Turist i egen by.
  Gå inn på turistforeningens hjemmesider og finn ut hva som finnes i din by av aktiviteter eller steder å se. Det er ofte man glemmer litt ut hva man har i nærmiljøet.
 2. Tur ut i naturen.
  Prøv ut en ny tursti eller et nytt turområde. Ta med kjeks/hjemmebakst/kakao og ta lunsjen ute. Sjekk ut www.ut.no for turstier rundt deg.
 3. Kino eller filmkveld hjemme.
  Det går flere koselige filmer i høstferien for barn og voksne. Ta en formiddagstur med barna eller stell i stand kino hjemme med litt popcorn og digg. Skru av lys og skru opp lyden litt ekstra og lag kinostemning hjemme.
 4. Tur på biblioteket.
  Flere bibliotek har programmer og ting som skjer i høstferien.
 5. Sjekk ut fornøyelsesparker.
  De fleste fornøyelsesparker har enda åpne. Så sjekk ut åpningstider i fornøyelsesparken i nærheten av deg.
 6. Dra på et lite båtcruise.
  Flere gode tilbud og aktiviteter for barn hos de store båtselskapene. Noen steder er det gratis for ungene, andre gjør båten om til barnas båt, men felles for de alle er at det skjer ekstra mye ombord for å trekke til seg barnefamilier i høstferien.
 7. Bakedag.
  Arranger bakedag. Sett noen deiger dagen før og lag det litt koselig mens dere baker. Litt koselig musikk, kanskje fyr i peisen og lag kakao til ferdig resultatet skal spises. Lag opp litt ekstra og frys til andre høst/vinterdager det frister med noe godt.
 8. Bowling.
  Avtal en ettermiddag til bowling. Inviter med noen gode venner og ha en morsom sosial dag i godt lag.
 9. Teater eller museum.
  Sjekk ut teaterforestillingene på ditt nærmeste teater eller sjekk ut museumene i din hjemby. Ungene syns som regel det er kjempespennende med noe nytt å utforske.

Håper det gir noen ideer til noe å finne på i høstferien.

Følg meg gjerne på instagram, snapchat og facebook.

-Ingrid-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *